Ja vad är nu det här för hemsida? Tanken är att det ska bli en sida där jag som nybörjare delar med mig av mina modeller och bygge av en egen bana. Läs vidare så förklarar jag min tanke lite bättre. 

Jag har under cirka 10 år samlat på mig lite lok och vagnar i tanken att kanske någon gång bygga en egen bana. Så har det ramlat på ett tag av en ganska enkel anledning… Jag har inte haft någon plats att bygga på. Men nu så! Nu finns det lite plats, eller kanske ganska gott om plats enligt vissa.

Nu har jag även så smått börjat bygga och inser att det finns en hel del att tänka på. Under tidens gång har en del frågor dykt upp som inte alltid varit så lätta att få svar på. Det finns en del bra forum där ute på det stora nätet men det har inte alltid varit så lätt att hitta svaret på just det jag undrat över. Därför tänkte jag… Jag skaffar en hemsida och delar med mig av det jag gör, och de misstag jag lärt mig under tiden. Kanske hjälper det någon annan i framtiden. Sen finns det ytterligare två inte helt oviktiga anledningar. Den ena är att det även kan vara kul att visa upp vad man har på sin bana.

Och nu kanske den viktigaste anledningen… Vi måste göra denna hobby mer synlig och få bort den där, förlåt att jag säger det, Stig Helmer liknelsen som så ofta kommer fram när man nämner denna hobby. Jag har väl tidigare inte heller varit så värst öppen med att jag har det här intresset. Men så köpte jag mig den orangea Green Cargo Rc4:an från Roco på senaste Hobbymässan i Älvsjö. När jag kom hem postade jag en bild av det på min privata Facebook med en tillhörande kommentar. Kunde då konstatera att det är fler än man tror som antingen pysslar med hobbyn eller åtminstone är väldigt intresserad av den. Men då blir man ju lite fundersam på varför alla pratar så tyst om det. Ja jag har inte svaret tyvärr… Jag bara konstaterar att vi måste få bort tabut och, ja ni vet, Stig Helmer!

Nog om det! Så är min tanke och jag hoppas att ni kommer att uppskatta hemsidan. Kom gärna med förslag, tankar eller annat ni vill se här på hemsidan så kan kanske både ni och jag lära mig nya saker med tiden. Sen är jag väl medveten om att det i denna hobby finns människor som har väldigt bestämda åsikter om hur det ska vara och inte vara. Och jag är därmed beredd på att även dessa har åsikter som jag kanske inte håller med om. Men ni är också välkomna att tycka. För jag tror att även ni i längden kan tjäna på att hobbyn blir mer synlig.

Sist men inte minst… Läser ni något intressant på denna sida som ni tror att andra kan gilla så tveka inte att dela den artikeln. På så sätt syns hobbyn bättre!

/ Daniel